Pages - Menu

Υπερόπλα TESLA και Αιθέρας




Νίκολα Τέσλα: Ο Προμηθέας του Ηλεκτρισμού. 
Επιστήμονας, εφευρέτης, οραματιστής, ανθρωπιστής, εκκεντρικός, φιλόσοφος, προφήτης… Μια αινιγματική και παρεξηγημένη μορφή, που παραμένει ο μύθος και το αρχέτυπο όλων των επιστημόνων του 20ου αιώνα. Ο Τέσλα δεν ήταν μόνον ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες και εφευρέτες της εποχής του, ήταν στη κυριολεξία ο «Προμηθέας» του ηλεκτρισμού και ο άνθρωπος που «ανακάλυψε» τον 20ο αιώνα. Ήταν ένας πρωτοπόρος, που με την ευαισθησία ενός ποιητή ξεκλείδωσε τα μυστικά της Φύσης και τα χάρισε στην ανθρωπότητα. Ένας ονειροπόλος που τόλμησε με τη σκέψη του ν’ αγγίξει τα άστρα. 


Βρέθηκε στο επίκεντρο μιας τεχνολογικής επανάστασης που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο. Kατόρθωσε να φέρει στην ανθρωπότητα φως και ηλεκτρικό ρεύμα, καταργώντας το σκοτάδι της νύκτας και κάνοντας τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπου ασύγκριτα πιο εύκολη. Κατά κοινή ομολογία οι ανακαλύψεις του Τέσλα είναι πιο σημαντικές από εκείνες του Φάραντεϊ ενώ η επίδραση του στη διαμόρφωση του σημερινού κόσμου ξεπερνά κατά πολύ εκείνη του Τόμας Έντισον. Όταν πέθανε ο Τέσλα είχε στο ενεργητικό πάνω από 700 άδειες ευρεσιτεχνίας και μπορούσε να διεκδικήσει την ανακάλυψη ορισμένων πολύ θεμελιακών επινοήσεων, όπως του επαγωγικού κινητήρα, του πολυφασικού συστήματος εναλλασσόμενου ρεύματος, του ραδιοφώνου, της αυτοματικής, του Πηνίου Τέσλα, του φθορίζοντος φωτισμού, του περιστρεφόμενου μαγνητικού πεδίου, της τηλεκατεύθυνσης, της ασύρματης μεταφοράς ενέργειας, των ηλεκτροκινητήρων, της ακτινογραφίας, του ραντάρ κ.α. Δεν κέρδισε όμως ποτέ την αναγνώριση που του έπρεπε, διότι οι εφευρέσεις του ήταν για πολύ ευαίσθητα θέματα για τις κυβερνητικές δυνάμεις και τις μεγάλες εταιρίες. Έτσι η περισσότερη έρευνά του αποσιωπήθηκε και εκλάπη.

Ο Τέσλα ήταν βαθύς γνώστης των ηλεκτρομαγνητικών και των άλλων ενεργειακών φαινομένων. Πίστευε ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα συμπεριφέρονται ταυτόχρονα και ως ροή σωματιδίων και ως κύματα που κυκλοφορούν ανεμπόδιστο, στο χώρο.Έβλεπε την ύλη και την ενέργεια σαν κάτι που μεταμορφόνεται αδιάκοπα.

Τα μικροσωματίδια μετατρέπονταν σε άλλα σωματίδια: μπορούσαν να δημιουργηθούν από ενέργεια και να παράγουν ενέργεια, θεωρούσε το σύμπαν ως ένα δυναμικό δίκτυο με αδιαχώριστα ενεργειακά πρότυπα. Παρά τις πρωτοποριακές του ιδέες ο Τέσλα επέλεξε να μείνει πιστός σιην παλιά ορολογία του «αιθέρα». Συχνά χρησιμοποιούσε αρχαίες σανσκριτικές ορολογίες προκειμένου να περιγράψει τα φυσικά φαινόμενα. Το 1851 ο Τέσλα περιέγραψε το σύμπαν ως ένα κινητικό σύστημα γεμάτο ενέργεια, που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σχετικά εύκολα. Μελετώντας τη βεδική φιλοσοφία άρχισε σταδιακά να χρησιμοποιεί τις λέξεις Ακάσα και Πράνα καθώς και την αρχή του φωτοβόλου αιθέρα, για να περιγράψει την πηγή, την ύπαρξη και τη δομή της ύλης.
 

                                                     Tesla's Telautomaton


«Η ενέργεια βρίσκεται παντού και σε αφθονία. Εμείς όμως διψάμε. Μοιάζουμε με κάποιον που βρίσκεται πάνω σε μια βάρκα που πλέει μέσα σ’ ένα ποτάμι, αλλά πεθαίνει από τη δίψα, γιατί δε διαθέτει ένα ποτήρι για να πιει νερό». Νίκολα Τέσλα.

 Οι «μοντέρνοι» βέβαια επιστήμονες της εποχής του αποδέχθηκαν τη θεωρία της Σχετικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν και απέρριψαν τη θεωρία του Αιθέρα, θεωρώντας τις εργασίες του Τέσλα «δεύτερης κατηγορίας» και «μη επιστημονικές». Ο Σερβοαμερικανός εφευρέτης από την πλευρά του δεν αποδεχόταν τη θεωρία της Σχετικότητας. Έλεγε μάλιστα χαρακτηριστικά: «θεωρώ ότι ο χώρος δεν μπορεί να καμπυλωθεί, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτό δεν αρμόζει στην τελειότητα...»
Στις αρχές του 20ού αιώνα ο Τέσλα υποστήριξε ότι το φως ταξιδεύει σε μεγάλες αποστάσεις συμπιέζοντας και αραιώνοντας τον αιθέρα, όπως τα ηχητικά κύματα πιέζουν κι αραιώνουν τον ενδιάμεσο αέρα. Την εποχή εκείνη όμως η θεωρία του Αιθέρα φάνταζε «μη επιστημονική» και ξεπερασμένη. Ωστόσο σήμερα η επιστήμη φαίνεται ότι ολοκλήρωσε τον κύκλο της κι αρχίζει να βλέπει με άλλο μάτι και ν' αποδέχεται τη θεωρία του Αιθέρα.
 

O Αιθέρας (Aether) εμφανίζεται και πάλι στο προσκήνιο ως μια θεωρία για την ερμηνεία της ανεξήγητης «θάλασσας ενέργειας» και του «κοχλάζοντος κενού», που μας περιβάλει. Από την αρχαιότητα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα ο Αιθέρας αποτελούσε το τελευταίο κρίκο που συνέδεε τη Φυσική με τη μεταφυσική.
Στην αρχαιότητα πίστευαν πως όλος ο κόσμος ήταν γεμάτος από ένα υλικό λεπτό, αέρινο, σχεδόν άυλο, που οι Έλληνες ονόμαζαν Αιθήρ. Ο Πυθαγόρας πίστευε στην ύπαρξη του αιθέρα ως «πέμπτο στοιχείο» της Φύσης, ενώ οι ανατολικοί πολιτισμοί αποκαλούσαν το ίδιο στοιχείο Ακάσα (Akasha). Ο Αριστοτέλης υποστήριζε πως εκτός από τα τέσσερα στοιχεία (Γη, Ύδωρ, Αήρ και Πυρ) υπήρχε στη Φύση και ο Αιθήρ. Σύμφωνα με την άποψη του ο ουρανός διέφερε θεμελιακά από τον κόσμο, καθώς αποτελούνταν από ένα πέμπτο στοιχείο, τον αιθέρα, που ήταν και η «πέμπτη ουσία» της Φύσης (εξού και η λέξη πεμπτουσία). Ο Αριστοτέλης οδηγήθηκε σ’ αυτό το συμπέρασμα επειδή παρατήρησε πως όλα τα ουράνια σώματα είναι φωτεινά, διαγράφουν ατέρμονους κύκλους, είναι άφθαρτα κι αμετάβλητα. Επομένως κάποια άγνωστη μορφή ενέργειας θα έπρεπε να είναι υπεύθυνη γι’ αυτό.

Η Γενική θεωρία του Αιθέρα δεν είναι απλά μια «μηχανιστική» θεωρία για τη βαρύτητα, που συμπληρώνει τη βασική θεωρία του Νεύτωνα. Σύμφωνα με αυτήν το πεδίο βαρύτητας σχετίζεται με την πυκνότητα, την ταχύτητα και την ένταση του αιθέρα. Ο αιθέρας είναι αυτός που γεμίζει απόλυτα το χώρο και το χρόνο στο σύμπαν. Είναι ακίνητος, πυκνός, σταθερός και η δομή του μοιάζει κρυσταλλική...
Ο Τέσλα αποδέχθηκε και υποστήριξε τη θεωρία του Αιθέρα, εφαρμόζοντας πάνω της τα περίφημα Ενεργειακά Κύματα του. Τα «Ενεργειακά Κύματα Τέσλα» είναι τετραδιάστατα βαθμωτά ηλεκτροστατικά δυναμικά που όχι μόνο δεν υπακούουν στο νόμο των αντίστροφων τετραγώνων, δηλαδή η ισχύς τους δε μειώνεται με την απόσταση, αλλά αντίθετα μπορούν να διοχετευθούν χωρίς απώλειες σε οποιαδήποτε απόσταση ενα ηλεκτρομαγνητικό κύμα Τέσλα θα μπορούσε να διαρρήξει το χωροχρονικο συνεχές, αναπτύσσοντας υποφωτονικές και υπερφωτονικές ταχύτητες!
 


Γιατί όμως η ενέργεια του Αιθέρα δεν μπορεί να εντοπιστεί και να χρησιμοποιηθεί ακόμη; Ένας επιστήμονας περιέγραψε την ενέργεια αυτή σαν δύο γιγάντιους, αόρατους ελέφαντες που σπρώχνουν ταυτοχρόνως από τις δύο πλευρές μια πόρτα. Όσο κι αν σπρώχνουν με ίσες δυνάμεις, η πόρτα δεν πρόκειται ν’ ανοίξει ούτε από τη μία πλευρά ούτε από την άλλη. Η άντληση της αιθερικής ενέργειας απαιτεί μια κατάλληλη διαφορά δυναμικού.


Το «Συμβάν Τέσλα»
Τον Ιανουάριο του 1978 το περιοδικό ‘Specula’ δημοσίευσε άρθρο το οποίο περιέγραφε ένα απίστευτο φαινόμενο το οποίον μπορούσε να παραχθεί εντός της Γης παρόμοιο με αυτό που αποκαλέσθηκε «Συμβάν Τέσλα».
Σύμφωνα με το άρθρο, τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα ορισμένων συχνοτήτων τα οποία διαβιβάζονται εντός της Γης δύνανται να σχηματίσουν στάσιμα κύματα στο εσωτερικό της. Σε ορισμένες περιπτώσεις σε αλληλουχία με τα στατικά κύματα δύναται να προξενηθεί μια διάσπαση του τεραστίου ηλεκτρομαγνητικού ρεύματος της Γης και να τροφοδοτήσει και ενισχύσει τα εξ’ επιρροής στατικά κύματα.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, τα στατικά κύματα ενισχύονται διότι τροφοδοτούνται με περισσότερη ενέργεια από εκείνη που τους δόθηκε από την επιφάνεια της Γης. Με την τεχνική της μετρήσεως της επιδράσεως (interferometer techniques) γιγάντια στατικά κύματα δύνανται να συνδυασθούν για να παράγουν στενή δέσμη μίας μεγάλης ενέργειας. Αυτή η συγκεντρωμένη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς παραγωγή σεισμών σε απομακρυσμένα σημεία.


Όπως προανεφέρθη, ο Τέσλα εξέφρασε μεγάλο προβληματισμό για τα αποτελέσματα αυτής της τεχνολογίας και τούτο διότι μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο του ανθρώπου άπαξ και αρχίσει η ταλάντωση εντός του εσωτερικού της Γης.
Αυτή η ταλάντωση μπορεί να διαλύσει τη Γη σε κομμάτια.
Μήπως αυτή η τεχνική εφαρμόσθηκε για την πρόκληση του σεισμού στην Tangshan στην Κίνα και στον πρόσφατο σεισμό στη Σουμάτρα της Ινδονησίας;
Κατ’ άλλους επιστήμονες, ενώ θεωρητικά και κάτω από ορισμένες συνθήκες η συντονισμένη ταλάντωση μπορεί να λάβει χώρα, πρακτικά δεν μπορεί να συμβεί γιατί απαιτούνται αστρονομικά ποσά ενέργειας.

If you want to find the secrets of the universe, think in terms of energy, frequency and vibration — Nikola Tesla



Μια άλλη ανεπιβεβαίωτη εκδοχή για τον μεγάλο σεισμό της Ινδονησίας και το καταστρεπτικό τσουνάμι που σάρωσε τις ακτές του Ινδικού, είναι ότι αυτό προκλήθηκε από τις υπόγειες και υποθαλάσσιες πυρηνικές δοκιμές των ΗΠΑ στον Ινδικό ωκεανό. Ουσιαστικά ο Ινδικός ωκεανός είναι γήπεδο πυρηνικών δοκιμών όλων των επίδοξων δοκιμαστών νέων πυρηνικών όπλων, δηλαδή των χωρών-μελών της πυρηνικής λέσχης. Οι άφρονες και αντιζωικοί επιστήμονες έχουν βαλθεί να καταστρέψουν τη Γη, τον πολιτισμό και τη ζωή πάνω σ’ αυτή. Πρέπει να αντιδράσουμε.
Ένας άλλος ερευνητής της τεχνολογίας Tesla και πυρηνικός μηχανικός , ο Αντ/ρχης Thomas Bearden, σε διάλεξη στο Συμπόσιο της Ψυχοτρονικής Εταιρείας στις ΗΠΑ το 1981 δήλωσε : «Ο Τέσλα ανεκάλυψε ότι μπορούσε να εγκαταστήσει στατικά κύματα εντός της Γης (στον ρευστό πυρήνα της) ή να τα βάλει μεταξύ των πετρωμάτων έτσι ώστε η δραστηριότης των τελλουριακών πετρωμάτων να προσδώσει ενέργεια στα στατικά κύματα». Ο Thomas Bearden απεκάλεσε την ιδέα Ενισχυτικό Πομπό Τέσλα και εξήγησε πως εργάζεται.

Η Μηχανή Καιρού.
Τα κύματα θα εισχωρήσουν παντού. Αρκεί να βάλεις ένα στατικό κύμα στο εσωτερικό της Γης. Τότε ο ρευστός πυρήνας της Γης αρχίζει να τροφοδοτεί αυτό το κύμα. Όταν έχεις ένα τέτοιο στατικό κύμα, έχεις μια τρίοδο λυχνία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο ρευστός πυρήνας της Γης τροφοδοτεί το κύμα με ενέργεια που είναι παρόμοιο με το σήμα που στείλαμε στη Γη. Τοιουτοτρόπως με ένα μικρό σήμα μπορούμε δια της ενισχύσεως του να το κάνουμε πανίσχυρο. Με την αλλαγή της συχνότητος είναι δυνατόν να εξάγεις την ενέργεια είτε στην ατμόσφαιρα, είτε στην άλλη άκρη της Γης. Το ενεργειακό κύμα ιονίζοντας τον αέρα, αλλάζει το μοντέλο του καιρού και τα ρεύματα του αέρος.
Αν η εισαγωγή των στατικών κυμάτων γίνει προοδευτικά τότε τα φαινόμενα αυτά θα είναι ομαλά. Αν όμως η τοποθέτηση των στατικών κυμάτων γίνει απότομα τότε θα συμβούν ακραία και βίαια φαινόμενα στο κλίμα. Αυτό μπορεί να ονομασθεί και Μηχανή Καιρού. Αν επιταχυνθεί η Μηχανή Καιρού, τότε δεν θα ιονισθεί η ατμόσφαιρα, αλλά θα δημιουργηθούν φωτεινές μπάλες και εκλάμψεις (πλάσματος) οι οποίες θα κατέβουν στη Γη και θα δημιουργήσουν τρομερές αλλαγές του καιρού και του κλίματος πάνω σε τεράστιες εδαφικές περιοχές.

Οι ευφάνταστοι ερευνητές πιστεύουν ότι τα κύματα Τέσλα έχουν πολλές κι εξωτικές ιδιότητες: δημιουργούν στάσιμα κύματα στη Γη και στην ιονόσφαιρα, διοχετεύουν ενέργεια από το κέντρο της Γης, εξαπλώνονται ταχύτερα από την ταχύτητα του φωτός (!}, επιδρούν οτο χωροχρονικο συνεχές (!) κι επηρεάζουν όλα τα πεδία, δημιουργώντας ακόμη και ανπβαρυτικά φαινόμενα!


Σε ένα βιβλίο με τίτλο Tesla - The Lost Inventions (Οι χαμένες επινοήσεις), ένα μέρος τιτλοφορείται «Ανθρωπο - κατασκευασθείς σεισμός». Περιέχει κάποια στοιχεία για τη δύναμη των συντονισμένων συχνοτήτων που γοήτευαν τον Τέσλα. Λέει ότι δοκίμασε όχι μόνο ηλεκτρικά αλλά και μηχανικά συστήματα συντονισμού στο εργαστήριό του στο Manhattan, USA. Αναφέρει για ένα πείραμα που βγήκε εκτός ελέγχου.
Κάποτε εφάρμοσε ένα πολύ ισχυρό μικρό δονητή τροφοδοτούμενο με συμπιεσμένο αέρα, σε ένα μεταλλικό υποστύλωμα, και αφήνοντάς τον εκεί, πήγε στη δουλειά του. Ενώ έλειπε, κάτω στον δρόμο δημιουργήθηκε ένας βίαιος σεισμός, σείοντας τον σκελετό, διαλύοντας το υδραυλικό δίκτυο, σπάζοντας παράθυρα και τις αγκυρώσεις βαρειών μηχανημάτων.
Ο δονητής του Τέσλα βρήκε τη συχνότητα συντονισμού ενός βαθιού αμμώδους στρώματος, στο υπέδαφος, κάτω από το κτίριο, δημιουργώντας ένα μικρό σεισμό. Σύντομα το κτίριο του Τέσλα άρχισε να τρέμει. Αναφέρεται ότι καθώς η Αστυνομία έμπαινε στο εργαστήριό του, ο Τέσλα φάνηκε να κομματιάζει τη συσκευή με μια βαριοπούλα! Το μόνο τρόπο που θα μπορούσε να τη σταματήσει άμεσα…
Σε μια άλλη περίπτωση, σε ένα βραδυνό περίπατο μέσα στη πόλη, ο Τέσλα προσάρμοσε ένα μικρό δονητή μπαταρίας, που περιγράφεται σαν μεγέθους ξυπνητηριού, στον σιδερένιο σκελετό ενός υπό κατασκευήν κτιρίου. Τον προσάρμοσε σε μια κατάλληλη συχνότητα και έθεσε την κατασκευή σε συντονισμένη ταλάντωση. Η κατασκευή ταρακουνήθηκε, και το ίδιο έκανε και η Γη κάτω από τα πόδια του. Ο Τέσλα αργότερα υποστήριξε ότι θα μπορούσε να ρίξει κάτω το Empire State Building με μια τέτοια συσκευή! Εάν μια τέτοια ενέργεια δεν εθεωρείτο αρκετά εντυπωσιακή, προχώρησε περισσότερο λέγοντας ότι μιας μεγάλης κλίμακος συντονισμένη δόνηση ήταν ικανή να χωρήσει τη Γη στη μέση!
Ένα άρθρο από το New York American, του τεύχους της 11-7-1935, με τίτλο «Σεισμοί ελεγχόμενοι από τον Τέσλα» (Tesla's Controlled Earthquakes), υποστήριζε ότι τα πειράματα του Τέσλα στη μεταφορά μηχανικών δονήσεων δια μέσου της Γης - που ονομάστηκαν από αυτόν «η τέχνη της τηλεγεωδυναμικής» - περιγράφτηκαν πρόχειρα από τους επιστήμονες σαν ένα είδος ελεγχόμενων σεισμών.
Το άρθρο θέλει τον Τέσλα να υποστηρίζει: «Οι ρυθμικές δονήσεις περνάνε δια μέσου της Γης, χωρίς σχεδόν απώλεια ενεργείας. Είναι πιθανόν να μετατρέπονται τα μηχανικά εφφέ στις μέγιστες αποστάσεις της Γης, και να παράγουν όλων των ειδών μοναδικά (νέα) εφφέ. Η εφεύρεση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με καταστροφικές επενέργειες στον πόλεμο».
 

Οπλικά Συστήματα TeleForce
Στα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Tesla εργάστηκε για σχέδια για όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας, όπλα Teleforce ή σωματιδιακής δέσμης "που θα έβαζαν τέλος σε όλους τους πολέμους", δήλωσε. Αποτελούσε ένα σωλήνα κενού ανοιχτού άκρου με σφράγιση εκτόξευσης αερίου που φορτώνει σωματίδια σε εκατομμύρια βολτ και προωθούσε ρεύματα σωματιδίων που δεν διασκορπίζονται μέσω ηλεκτροστατικής απωθήσεως 48 φορές την ταχύτητα του ήχου. Ο Tesla με την εφεύρεση αυτή προσπάθησε να ενδιαφερθεί το αμερικανικό τμήμα πολέμου για την κατασκευή αυτης της συσκευής, αλλά μάταια. Προσέφερε επίσης την εφεύρεση σε ευρωπαϊκές χώρες. Καμία από τις κυβερνήσεις δεν αγόρασε σύμβαση για την κατασκευή της συσκευής. Διάφορες θεωρίες επιμένουν σχετικά με τη φύση αυτής της συσκευής και την τοποθεσία των πλήρων σχημάτων της Tesla για αυτό. Αμέσως μετά το θάνατό του, τα αποτελέσματά του κατασχέθηκαν και κηρύχθηκαν απόλυτα μυστικά από το Τμήμα Πόλεων των Η.Π.Α. και άνοιξε την ασφαλή αίθουσα. Το FBI δεν βρήκε ποτέ τα σχήματα ούτε κανένα πρωτότυπο.

Nikola Tesla: Father of HAARP and Electromagnetic “Climate Change”

Time – 1931
Interesting excerpt from the 1931 Time Magazine article commemorating Nikola Tesla’s 75th birthday


‘I am working now upon two things,” he said. ”First, an explanation based upon pure mathematics of certain things which Professor Einstein has also attempted to explain. My conclusions in certain respects differ from and to that extent tend to disprove the Einstein Theory. . . . My explanations of natural phenomena are not so involved as his. They are simpler, and when I am ready to make a full announcement it will be seen that I have proved my conclusions.
“Secondly, I am working to develop a new source of power. When I say a new source, I mean that I have turned for power to a source which no previous scientist has turned, to the best of my knowledge. The conception, the idea when it first burst upon me was a tremendous shock.
“It will throw light on many puzzling phenomena of the cosmos, and may prove also of great industrial value, particularly in creating a new and virtually unlimited market for steel.
‘I can only say at this time it will come from an entirely new and unsuspected source, and will be for all practical purposes constant day and night, and at all times of the year. The apparatus for capturing the energy and transforming it will partake both of mechanical and electrical features, and will be of ideal simplicity.
“At first the cost may be found too high, but this obstacle eventually will be overcome. Moreover, the installment will be, so to speak, indestructible, and will continue to function for any length of time without additional expenditures. Complete 1931 article.


Η χρήση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας για την τροποποίηση του καιρού ήταν μια πρωτότυπη ιδέα του Νίκολα Τέσλα.


Πως μπορούμε να έχουμε την Ελεύθερη Ενέργεια που οραματιζόταν ο Τέσλα;
Εμείς γενικά δεν χρειαζόμαστε γεννήτριες να παράγουμε την ενέργεια. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι αντένες, επειδή υπάρχει απεριόριστη ενέργεια παντού γύρω μας. Και αυτό είναι ακριβώς που χρειαζόμαστε εμείς σήμερα να λύσουμε το δικό μας πρόβλημα με την αυξανόμενη κατανάλωση ενέργειας στον κόσμο! Ο Τέσλα είπε συγκεκριμένα ότι η περιστροφή της Γης ουσιαστικά παράγει τον ατμοσφαιρικό ηλεκτρισμό που αποθηκεύεται στην ιονόσφαιρα και η ιονόσφαιρα είναι 50 με 70 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη Γη, έτσι ώστε έχουμε «μηδέν» έχουμε «φάση», έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε για ένα ηλεκτρικό κύκλωμα! 

Αλλά κανένας δεν χρησιμοποιεί αυτή την τεράστια ποσότητα ενέργειας η οποία είναι τελείως καθαρή γιατί, αυτή δεν υφίσταται σε μετατροπή. Έτσι μπορείτε να πάρετε την ηλεκτρική ενέργεια για να την εκμεταλλευτείτε… Και μετά έχετε την περιστροφή της Γης, και μετά αυτή η ενέργεια ξαναέρχεται στον πλανήτη Γη, χωρίς μετατροπή, έτσι το ηλεκτρόνιο έρχεται και φεύγει και στη μέση έχετε το χρήσιμο αποτέλεσμα που χρειάζεστε.
Βασισμένη στις αισιόδοξες δηλώσεις του Τέσλα η κυριακάτικη έκδοση του World δημοσίευσε στις 8 Μαρτίου του 1896 την άποψη ότι η περίφημη Ελεύθερη Ενέργεια δεν ήταν μακριά: «Ο ηλεκτρισμός θα μπορούσε να είναι ελεύθερος, όπως ο αέρας… Έρχεται το τέλος των τηλεγραφικών και τηλεφωνικών εταιρειών… Όλα τα μονοπώλια θα συντριβούν…». 
Τον  Ιούλιο του 1899, κατά τη διάρκεια των πειραμάτων του, στο Κολοράντο Σπρινγκς, ο Τέσλα ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε μια «ανεξάντλητη πηγή ενέργειας». Προέβλεψε μάλιστα ότι στο μέλλον ο κόσμος θα κατάφερνε να συνδεθεί μ’ αυτήν την πηγή αστείρευτης ενέργειας, κι αυτό θα άλλαζε τη μορφή του ανθρώπινου πολιτισμού και θα οδηγούσε στην κατάκτηση του διαστήματος! 

«Η δυνατότητα ασύρματης μεταφοράς ενέργειας διαμέσου του φυσικού περιβάλλοντος και σε μεγάλες αποστάσεις, θ’ δημιουργήσει ανεξάντλητες πηγές πλούτου και δύναμης, θέτοντας ακόμη και την ίδια την ηλιακή ενέργεια στην υπηρεσία του ανθρώπου» . Απο το ημερολόγιό του Τέσλα. 

Λίγο μετά το τέλος 19ου αιώνα, ο Τέσλα έγγραψε μια σειρά άρθρων όπου εξηγούσε αρκετές μεθόδους για την άντληση ενέργειας από το περιβάλλον.
Αλλά ο Τέσλα δεν ήταν ικανοποιημένος με τις υπάρχουσες μορφές ενέργειας, καθώς είχε ήδη γοητευτεί με μια νέα και ανεκμετάλλευτη πηγή ενέργειας, την Ελεύθερη Ενέργεια. Η βασικότερη εφεύρεση του, πάνω στην οποία θα στηριζόταν το Παγκόσμιο Σύστημα του Τέσλα, ήταν ο Αποδέκτης Ελεύθερης Ενέργειας, που αποτελούταν κυρίως από μια μεταλλική πλάκα καλυμμένη με μια διάφανη επίστρωση ενός μονωτικού υλικού «ηλιακή πλάκα» και λειτουργούσε ως συσσωρευτής της Ελεύθερης Ενέργειας για οικιακή χρήση!. Η «ηλιακή πλάκα» τοποθετείται όσο γίνεται ψηλότερα σαν να ήταν κεραία και συνδέεται μ’ έναν πυκνωτή που βρίσκεται κοντά στο έδαφος. Η ενέργεια φορτίζει συνεχώς τον πυκνωτή και αυτή συσσωρεύεται στον πυκνωτή που μετατρέπεται σε ηλεκτρισμό. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτή η «ηλιακή πλάκα», όσο μεγαλύτερη επιφάνεια έχει τόσο περισσότερη ενέργεια συσσωρεύει. 

"Αυτή η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να μεταδοθεί οικονομικά χωρίς καλώδια σε οποιαδήποτε επίγεια απόσταση, έχω καθιερωθεί με αδιαμφισβήτητο τρόπο σε πολλές παρατηρήσεις, πειράματα και μετρήσεις, ποιοτικές και ποσοτικές, οι οποίες απέδειξαν ότι είναι πρακτικά εφικτή η διανομή ενέργειας από κεντρική μονάδα σε απεριόριστες ποσότητες, μια απώλεια που δεν υπερβαίνει ένα μικρό κλάσμα του 1%, στη μετάδοση, ακόμη και στη μεγαλύτερη απόσταση, 12.000 μίλια - στο αντίθετο άκρο του πλανήτη. " - Νίκολα Τέσλα.

Ο Τέσλα πίστευε πως ήταν δυνατή η μετάδοση της ηλεκτρικής ενέργειας με ασύρματο τρόπο (Ασύρματη Μεταφορά Ενέργειας) κι έφτιαξε ολόκληρα σχέδια για ένα παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα.  Ο Τέσλα φιλοδοξούσε να εγκαταστήσει ένα παγκόσμιο σύστημα επικοινωνίας, το οποίο θα μπορούσε να στέλνει με ασύρματο τρόπο μηνύματα, εικόνες, ήχους, νέα για τον καιρό ειδήσεις  και ηλεκτρική ενέργεια! σε ολόκληρο τον κόσμο. Βέβαια ο Τέσλα πήγαινε ακόμη μακρύτερα και οραματιζόταν τη χρησιμοποίηση του συστήματος του για την Ασύρματη Μεταφορά Ενέργειας, κάτι που αναμφίβολα θα άλλαζε το ρου της ανθρώπινης ιστορίας. Το σχέδιο του ήταν τόσο προχωρημένο και ριζοσπαστικό για την εποχή του, που μόλις δημοσιοποιήθηκε οι πόρτες των επιχειρηματιών της Wall Street έκλεισαν γι’ αυτόν. Τα μονοπωλιακά συμφέροντα, ακόμη κι εκείνοι που επένδυσαν εκατομμύρια δολάρια στο σύστημα εναλλασσόμενου ρεύματος, αρνήθηκαν να τον χρηματοδοτήσουν. 

Tesla scared the central bankers senseless.
They knew what his plan meant.
Energy independence meant an almost complete
loss of control of the people.
They are doing the same thing today through
nebulously named ngo's such a Commonweal.

Μάλιστα ο βασικός χρηματοδότης του Τέσλα ο τραπεζίτης Τζον Μόργκαν, που ειχε χρηματοδοτήσει τις περισσότερες πατέντες του Τέσλα πάνω στις ραδιοεπικοινωνίες, οταν πληροφορήθηκε πως ο στόχος του Τέσλα ήταν η Ασύρματη Μεταφορά Ενέργειας ρώτησε τον εφευρέτη: «Και ποιος θα πουλάει την ενέργεια στους αποδέκτες της;», «Κανείς» απάντησε με ειλικρίνεια ο Τέσλα, «ο καθένας θα μπορεί να τη λαμβάνει καρφώνοντας μια ράβδο στο έδαφος ή τοποθετώντας μια κεραία στη στέγη του σπιτιού του. Σκεφθείτε το: δεν θα υπάρχουν καλώδια, αερόπλοια θα πετούν χρησιμοποιώντας την εκπεμπόμενη ενέργεια…». 
Αρκετά, τον διέκοψε ο μεγαλοτραπεζίτης. «Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Τέσλα. Θα σας στείλω την απάντηση μου».  Ενώ ο εφευρέτης του έστελνε απεγνωσμένα γράμματα, παρακαλώντας τον μεγαλοτραπεζίτη να τον βοηθήσει ώστε να φέρει εις πέρας το μεγαλεπήβολο σχέδιο του, εκείνος του αρνήθηκε κάθε βοήθεια, με αποτέλεσμα το σχέδιο να σταματήσει και η ενεργειακή εξέλιξη της ανθρωπότητας να πάρει άλλη κατεύθυνση, απ’ εκείνη που οραματίζονταν ο ρομαντικός Τέσλα… Η απάντηση, και τα χρήματα, δεν ήρθαν ποτέ. Μετά την αποτυχία του σχεδίου στο Γουόντερκλιφ ο Τέσλα δεν είχε ποτέ καμιά άλλη ευκαιρία να φέρει την Ελεύθερη Ενέργεια στον κόσμο. Συνέχισε όμως μέχρι το τέλος της ζωής του να σχεδιάζει, να κατασκευάζει και να οραματίζεται διάφορα χρήσιμα επιτεύγματα.
Μετά την αποτυχία του σχεδίου στο Γουόντερκλιφ ο Τέσλα δεν είχε ποτέ καμιά άλλη ευκαιρία να φέρει την Ελεύθερη Ενέργεια στον κόσμο. Συνέχισε όμως μέχρι το τέλος της ζωής του να σχεδιάζει, να κατασκευάζει και να οραματίζεται διάφορα χρήσιμα επιτεύγματα. - See more at: http://www.newsone.gr/ellada/1086851-nikola-tesla-o-promitheas-tou-ilektrismou-foto?ref=yfp#sthash.PGb4HaNC.dpuf
 
Πειράματα του Νίκολα Τέσλα στο Κολοράντο Σπρινγκς για την Ασύρματη Μεταφορά Ενέργειας
Σφαιρικές αστραπές; Σαν κι αυτές που παρήγαγε στα πειράματα του το 1899 στο Κολοράντο Σπρινγκς;
Ακριβώς σφαιρικές αστραπές με «energy layers». Αυτές ήταν, θα έλεγα, ένα  «μάκρο»-μοντέλο του ηλεκτρόνιου, πρωτονίου και νετρονίου… και του ατόμου επίσης. Έτσι λοιπόν ο Τέσλα ήταν κατά κάποιο τρόπο ένας μηχανικός του χρόνου.  Είχε στο μυαλό του το συστατικό παράγοντα του χρόνου, της φυσικής διαδικασίας, ως δραστήριου παράγοντα της δομής. Εκεί βρίσκεται και ο λόγος γιατί ο Τέσλα μπορούσε να παίζει με τις φωτεινές σφαίρες και με τις σφαιρικές αστραπές στο εργαστήριο του, και κανένας μέχρι σήμερα δεν ξέρει πώς να αναπαράγει εκείνα τα πειράματα, και αυτός είπε ότι αυτό σχετίζεται  μ΄ έναν πολύ απλό μαθηματικό νόμο και τίποτε παραπάνω…

 

Του Τέσλα η συνεισφορά, δεν ήταν οριακή – ήταν Επαναστατική!
Ένα από τα τελευταία δώρα του Τέσλα στην ανθρωπότητα ήταν ένας πύργος κοντά στη Νέα Υόρκη, που θα παρείχε ελεύθερη/δωρεάν ασύρματη ενέργεια σε ολόκληρο τον πλανήτη!
Αυτός, όμως, που χρηματοδότησε την κατασκευή του πύργου, τον έκλεισε μόλις έμαθε ότι δεν υπήρχε κανένας τρόπος να ρυθμίζεται η ενέργεια αυτή και επομένως δεν θα έβγαζε χρήματα!



Arrangements of Directive Circuits Described In Tesla's U. S. Patent No. 613,809 of November 8. 1898, on "Method of and Apparatus for Controlling Mechanism of Moving Vessels or Vehicles."

 Tesla's System of Wireless Transmission Thru the Earth as Actually Exposed In His Lectures Before the Franklin Institute and Electric Light Association in February and March, 1893.


Για ένα σχεδόν χρόνο (1899-1900) στο Κολοράντο Σπρινγκς και σε υψόμετρο 2.300 μέτρων, ο Τέσλα πραγματοποίησε μια σειρά από σημαντικά πειράματα πάνω στην Ασύρματη Μεταφορά Ενέργειας. Εκεί κατόρθωσε όχι μόνο να δημιουργήσει τεχνητές αστραπές μήκους 40 μέτρων, αλλά και ν’ ανάψει λαμπτήρες και να θέσει σε λειτουργία συσκευές σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων!

Στο Κολοράντο Σπρινγκς ανακάλυψε κάτι που ήδη διαισθανόταν: πως η Γη ήταν μια τεράστια «ενεργειακή πισίνα», ένας καλός ενεργειακός αγωγός, πράγμα που σήμαινε ότι το παγκόσμιο σύστημα ασύρματης μετάδοσης ενέργειας, που οραματιζόταν, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Ολόκληρος ο πλανήτης μπορούσε να διασυνδεθεί ενεργειακά αν κατασκευαζόταν, σύμφωνα με το σχέδιό του, ένα δίκτυο από πύργους εκπομπής και λήψης ηλεκτρικής και ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας. Ακόμη και η ίδια η γη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά τεράστιων ποσοτήτων ενέργειας, έτσι ώστε ο καθένας να ήταν σε θέση ν’ αντλήσει ενέργεια χώνοντας απλά μια μεταλλική ράβδο στο έδαφος!




Το Ιούνιο του 1900 ο Τέσλα δημοσίευσε στο περιοδικό Century μια μακροσκελή μελέτη του με τον τίτλο The Problem Of Increasing Human Energy (Το Πρόβλημα της Αυξανόμενης Ανθρώπινης Ενέργειας), στην οποία γινόταν ειδική αναφορά στους τρόπους τιθάσευσης της ηλιακής ενέργειας: «Ο ήλιος είναι η πηγή που καθοδηγεί τα πάντα. Ο ήλιος συντηρεί όλη την ανθρώπινη ζωή και εφοδιάζει την ανθρώπινη ενέργεια…»

Ο Τέσλα περιέγραφε πως είχε καταλήξει στην ιδέα της Ασύρματης Μεταφοράς Ενέργειας: «Για μεγάλο διάστημα είχα πειστεί ότι αυτού του είδους η μετάδοση ενέργειας δεν θα πραγματοποιούνταν ποτέ σε βιομηχανική κλίμακα, αλλά μια ανακάλυψη μ’ έκανε να’ αλλάξω γνώμη. Παρατήρησα ότι κάτω από ειδικές συνθήκες η ατμόσφαιρα, η οποία είναι κανονικά ένα μονωτικό στρώμα, αποκτά δυνατότητες αγωγιμότητας, και γι’ αυτό είναι ικανή να μεταφέρει οποιαδήποτε ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας». Όταν ο Τέσλα πειραματίστηκε το 1899 στο Κολοράντο Σπρινγκς, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα ισχύος 1,5 MW, έκπληκτος διαπίστωσε πως οι παλμοί της ηλεκτρικής ενέργειας, που έστειλε σε όλη την ολόκληρη υδρόγειο, επέστρεψαν με αμείωτη δύναμη! «Αυτό», είπε ο εφευρέτης, «ήταν ένα τόσο απίστευτο αποτέλεσμα που η ανακάλυψή του σχεδόν με ζάλισε». Ο Τέσλα είχε την εντύπωση πως η γη είχε «απαντήσει» στα σήματά του και πως «αντί μιας ηχούς, είχα λάβει ένα στάσιμο ηλεκτρικό κύμα, ένα κύμα που αντανακλάται από μακριά». Στο σύστημα που σχεδίασε ο Τέσλα δεν είχε καμιά διαφορά η απόσταση μετάδοσης των κυμάτων. Η αποδοτικότητα της μεταφοράς ενέργειας των στάσιμων «κυμάτων Τέσλα» προσέγγιζε το 96-97% και δεν υπήρχε σχεδόν καμία απώλεια ενέργειας εκτός από αυτή που απαιτούσε η λειτουργία των μηχανημάτων. Αν δεν υπήρχε δέκτης, δεν υπήρχε και κατανάλωση ενέργειας. Ωστόσο το σχέδιο εγκαταλείφθηκε λίγα χρόνια αργότερα εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων, αλλά κυρίως επειδή ο Μόργκαν απέσυρε την οικονομική υποστήριξή του. 


 Η μέθοδος συντονισμού της Γης 
Μεταφορά ενέργειας μέσω ενός σφαιρικού αγωγού Γραμμή μετάδοσης επιφανειακού κύματος "μονής δέσμης"Ο τύπος του πομπού που χρησιμοποιείται για να διεγείρει αυτόν τον τρόπο διάδοσης περιγράφεται και απεικονίζεται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του Tesla ΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΣΟ, 16 Μαΐου 1900, Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας ΗΠΑ Νο. 787,412, 18 Απριλίου 1905 και αλλού. Είναι ουσιαστικά η ίδια με τον πομπό που χρησιμοποιείται για τη μέθοδο της ατμοσφαιρικής αγωγιμότητας, που συνδέεται με το έδαφος και με ανυψωμένο τερματικό, με το ανυψωμένο τερματικό να έχει το τροποποιημένο σφαιρικό σχήμα που φαίνεται σε πολλές φωτογραφίες και καλλιτεχνικές επιδόσεις του πρωτότυπου ασύρματου σταθμού Wardenclyffe. Μια παρόμοια απόδοση μιας δομής τύπου Wardenclyffe εμφανίζεται στις προδιαγραφές των συσκευών Tesla για τη μετάδοση της ηλεκτρικής ενέργειας, 18 Ιανουαρίου 1902, στην ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 1.119.732, 1 Δεκεμβρίου 1914, στην οποία το τερματικό αυτό εξάγεται ως τροποποιημένος κώνος.Από τα έγγραφα που είναι αρχεία στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας των Η.Π.Α. που αναφέρονται στο Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας Η.Π.Α. Νο. 787.412 προκύπτει ότι η Tesla συγκέντρωσε τα πραγματικά δεδομένα απόδοσης. Σε απάντηση σε ερώτηση από τον εξεταστή διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας U.S. G.C. Dean σχετικά με τρεις δηλωθείσες απαιτήσεις που «φαίνεται απαραίτητο για την καθιέρωση της κατάστασης συντονισμού» οι πληρεξούσιοι της Tesla απάντησαν οτι αυτές οι τρεις απαιτήσεις, όπως δηλώνονται, συμφωνούν με τις πολυάριθμες πειραματικές παρατηρήσεις του. . . . θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η προδιαγραφή δεν ασχολείται με θεωρίες, αλλά με γεγονότα τα οποία ο αιτών έχει πειραματικά παρατηρήσει και αποδείξει ξανά και ξανά, και στην εμπορική εκμετάλλευση της οποίας ασχολείται. ["Σφαιρικές Γραμμές Μετάδοσης και Παγκόσμια Διάδοση, Ανάλυση του Πειραματικά Καθορισμένου Μοντέλου Πολλαπλασιασμού του Tesla", Κ. L. Corum, J.F. Corum, Ph.D., and J.F.X. Daum, Ph.D. 1996, σελ. 3n.] 
Ο Tesla διαπίστωσε ότι ο χρόνος που απαιτείται για να μετακινηθεί ένας μεταδιδόμενος παλμός ή κυματοθραύστης από τον πομπό στον αντίποδα και πάλι πίσω είναι .08484 δευτερόλεπτα. Αυτό ισοδυναμεί με μια θεμελιώδη συχνότητα συντονισμού γης 11,786892 Hz. Πιστεύει ότι με την ενσωμάτωση ενός τμήματος της γης ως μέρος ενός ισχυρού μεταδότη πηνίου Tesla γείωσης μια ηλεκτρική διαταραχή θα μπορούσε να εντυπωσιάσει πάνω στη γη και να ανιχνευθεί "σε μεγάλη απόσταση ή ακόμα και σε όλη την επιφάνεια του πλανήτη".

Το 1943 το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών τον αναγνώρισε σαν τον εφευρέτη της ασύρματης επικοινωνίας. Ο Τέσλα ισχυριζόταν, μέσα σε όλες τις άλλες θεωρίες του, ότι το 2035 η μόλυνση του νερού θα είναι πολύ χαμηλή, τα ποσοστά παραγωγής δημητριακών πολύ υψηλά, αναδάσωση όλων των καμένων και άνυδρων περιοχών και εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας με τρόπο φιλικό για το περιβάλλον . Σύγχρονοι μελετητές του έργου του τον έχουν αποκαλέσει «τον άνθρωπο που εφηύρε τον Εικοστό Αιώνα» και «προστάτη άγιο του σύγχρονου ηλεκτρισμού».

Tesla's System of Concatenated Tuned Circuits Shown and Described In U. S. Patent No. 568,178 of September 22, 1896, and Corresponding Arrangements in Wireless Transmission.



Tesla's concept of a electrogravitic aircraft originally conceived in 1919.

Diagrammatic illustrations of the hermetically enclosed mercury break that is described in
  U.S. Patent No. 609,245 of August 16, 1898.




 


Αξιοσημείωτα Αρθρα:
Τελικα στοχεύουν την ψυχή;

Αιθέρας

Αιθέρας: ″0 μέγας ενδιάμεσος” μεταξύ ψυχής και ύλης